...

Web graficki dizajn Web digitalni marketing Srbija

Loading Image

Dizajn proizvoda

Dizajn etiketa i kutija, dizajn deklaracija i dizajn nalepnica

Dizajn proizvoda je veoma bitno područje u celokupnom stvaranju jednog proizvoda. Ovaj veoma širok i bitan koncept predstavlja skup svih ideja i koraka kroz koji jedan proizvod prolazi u procesu njegovog stvaranja. Kreaterija je kroz svoje dugogodišnje iskustvo razvila dobre tržišne prilike u pogledu potreba i definisanja zahteva korisnika. U dizajn industrijskih proizvoda ubraja se dizajn pakovanja, dizajn etiketa ili nalepnica, dizajn kesa i kutija za proizvod. Cilj dizajna proizvoda je istaći ga i izdvojiti iz gomile drugih na policama. Potrebno je dostići onaj dobar osećaj kod kupca zbog kojeg se on opredeljuje baš za taj Vaš proizvod. Kako biste se izdvojili od ostalih potrebno je prvo istražiti trenutno tržište i mane postojećih proizvođača pretvoriti u Vaše prednosti.

Dobar dizajn proizvoda vodi računa o svim važnim faktorima kao što su upotrebljivost, praktičnost, primamljivost kupcu i isplativost. Lep i efikasan dizajn proizvoda može Vam pomoći da postanete ili ostanete konkurentni, te na taj način povećate svoj prihod.

Dizajn proizvoda uključuje kombinaciju umetnosti i inženjerstva u cilju razvoja proizvoda koji zajedno zadovoljavaju potrebe klijenta i rešavaju određene probleme. Proces dizajna obično uključuje istraživanje potreba i preferencija kupaca, razvoj koncepata i prototipova, testiranje i usavršavanje proizvoda i finalizaciju dizajna za proizvodnju.

Dizajn proizvoda je kompleksan vrlo interesantan proces. Kako bi se dizajnirao proizvod na pravi način dizajneri proizvoda sarađuju u toku razvoja proizvoda sa inženjerima, marketinškim stručnjacima i fabrikama za izradu potrebnih materijala kako bi kreirali proizvod koji ispunjava tehničke, estetske i funkcionalne zahteve.

Najvažnija faza grafičkog dela razvoja dizajna proizvoda je faza u kojoj dizajneri pored samog oblika, dizajna etikete i dizajna pakovanja prolaze kroz proces upotrebe materijala, jer pored vizuelnog dela dizajna važno je da materijali podržavaju osećaj koji želimo da budući kupac doživi.