...

Web graficki dizajn Web digitalni marketing Srbija

Loading Image

Seo optimizacija

Optimizacija za pretraživače

Šta je SEO?

     SEO je skraćenica od engleskog naziva Search Engine Optimization. SEO optimizacijom se omogućava bolja vidljivost web sajta na pretraživačima poput Google-a, Bing-a i Yahoo-a, odnosno postiže se bolja pozicija za određene ključne reči ili fraze koje su relevantne za sadržaj sajta.

 

SEO se obično deli na dva glavna dela:

 

On-page SEO: Ovo uključuje SEO optimizaciju elemenata na samom veb sajtu, kao što su meta opisi, naslovi, URL-ovi, sadržaj, slike, brzina učitavanja stranica, mobilna optimizacija, struktura sajta i još mnogo toga.

Off-page SEO: Ovo se odnosi na aktivnosti van samog sajta koje utiču na njegovu reputaciju i autoritet na internetu. To može uključivati izgradnju kvalitetnih povratnih veza (backlinkova) sa drugih relevantnih veb sajtova, prisustvo na društvenim mrežama, gostujuće blogove i sl.

SEO optimizacija sajta

     SEO optimizacija je usmerena prevashodno na povećanje posetioca putem organske pretrage (organska pretraga predstavlja posetu korisnika koja nije došla putem plaćenog oglasa poput Google ads).

Profesionalna SEO optimizacija sajta je kontinuiran proces koji zahteva redovno praćenje, analizu i prilagođavanje kako bi se održao ili poboljšao rang veb sajta u pretrazi. To je ključni deo digitalne strategije mnogih kompanija jer pomaže u privlačenju ciljane publike, povećanju vidljivosti i izgradnji brenda online.

Koliko košta SEO optimizacija? – SEO optimizacija cena

      Cena SEO optimizacije može zavisiti od nekoliko faktora:

 

1. Obima projekta: Veći projekti koji zahtevaju kompleksnije SEO strategije i rad na više ključnih reči obično će imati veću cenu.

2. Konkurencije u industriji: Ako je industrija veoma konkurentna i zahteva intenzivniji rad da bi se postigli rezultati, cena SEO optimizacije može biti viša.

3. Stanja trenutnog sajta: Ako je sajt već optimizovan ili ima određene tehničke probleme koji otežavaju optimizaciju, to može uticati na cenu.

4. Tipa usluge: SEO usluge se mogu pružati na različite načine, uključujući mesečne planove, projektno bazirane usluge ili paketne usluge, pa će cena SEO optimizacije zavisiti i od toga koji tip SEO usluge klijent želi.

 

U svakom slučaju, važno je da se cena SEO optimizacije procenjuje u kontekstu očekivanih rezultata i dugoročne vrednosti koju SEO optimizacija može doneti vašem poslu.

    Tim SEO stručnjaka iz Kreaterije poklanja pažnju svakom partneru i pronalazi najbolje rešenje za postizanje najboljih rezultata koje podrazumevaju minimalnu uključenost. Prilikom preispitivanja ponude KREATERIJA poklanja izveštaj u kojem se nalazi SEO analiza koji sadrži parametre za poboljšanje SEO optimizacije. Ovakva SEO analiza podrazumeva desktop i mobilnu verziju. Shodno tome naš stručni tim daje predloge za SEO aktivnosti koje su korisne za inicijalnu izradu SEO kampanje/strategije i one se prilagođavaju potrebama partnera naspram tržišta, iskustva sa kupcima/korisnicima i očekivanim rezultatima.

Seo optimizacija sajta cena Novi Sad Beograd Srbija 2024